top of page
Sök
  • Operkällaren Foundation

VÄLKOMMEN PÅ EN EXKLUSIV FRUKOST OCH SPÄNNANDE SAMTAL PÅ OPERAKÄLLAREN


Den 20 november, OBS nytt datum, bjuder Abbe Ibrahim, VD och grundare av Operakällaren Foundation, in till ett frukostseminarium till förmån för WaterAids och deras arbete för rent vatten, sanitet och hygien i Tanzania.


Du bjuds på frukost från Operakällaren. Därefter följer ett både viktigt och intressant panelsamtal. Genom att delta bidrar du också till WaterAids arbete för att ge fler människor tillgång till rent vatten.

Årets panel kommer att uppmärksamma hur bristen på rent vatten påverkar sjukvård och personlig hygien. På många håll i världen är dessa problem omfattande och de skapar i sin tur svårigheter i skolor och på arbetsplatser. En plats där problemen förekommer är Handeni-distriktet i Tanzania. Där saknar till exempel drygt 90 % av sjukvårdsinrättningarna tillgång till rent vatten.

I området har gravida kvinnor inget annat val än att ta med egna hinkar till vårdinrättningen när de ska föda. Hinkar som där används för att hämta vatten när de ska tvätta sig.

Panelen kommer också att prata om lösningar på de här problemen och om vikten av fungerande finansiering. WaterAid kommer även att presentera hur det kommande projektet i Tanzania kan hjälpa tusentals människor.

Panelen modereras av journalisten och programledaren Jenny Strömstedt.


Deltagare i årets intressanta panel:

Jan Eliasson – ambassadör för WaterAid, tidigare vice generalsekreterare för FN, tidigare svensk utrikesminister och tidigare FN:s särskilda sändebud i Darfur, Sudan


Ola Rosling – En av grundarna till Gapminder och medförfattare till Factfulness.


Mustafa "Musse" Mohamed – WaterAid ambassadör och en av Sveriges främsta långdistanslöpare.

Anna Nilsdotter – Chief Executive/generalsekreterare WaterAid

Abbe Ibrahim – grundare av Operakällaren FoundationNÄR: Måndagen 20 november 2023


TID: Frukosten serveras mellan 07:30 –8:30

Frukostseminariet pågår mellan 8:30–10:15


PLATS: Operaterrassen (Karl XII:s torg 1, Stockholm)


Om du har frågor, vänligen kontakta Adrienne Collin, WaterAid adrienne.collin@wateraid.se


Frukostseminariet kostar 250 kronor och överskottet från Operakällaren Foundation går till WaterAids viktiga arbete i Tanzania för att fler människor ska få tillgång till rent vatten.Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page