top of page

INFORMATION

Rent vatten förändrar liv i Östafrika 

Operakällaren Foundation har under 11 år stöttat UNICEF:s arbete och bidragit med miljontals kronor som använts för att ge barn i östra Afrika tillgång till vatten och sanitet. Vi är tacksamma över de pengar som kommit in och som verkligen har gjort stor nytta. Elva år är en mycket lång tid och Operakällaren Foundation har gjort ett fantastiskt arbete för UNICEF genom åren. Sedan 2018 har Operakällaren Foundation valt att gå vidare för att få en möjlighet att stödja andra typer av projekt via organisationen WaterAid. Vi är mycket glada och stolta över att kunna stötta WaterAids livsviktiga arbete i Östafrika för att fler människor i landet ska få rent vatten!


Konsekvenserna av vattenbristen är helt fruktansvärda, och värst drabbas barnen. Varje år dör tusentals barn i östra Afrika i diarrésjukdomar som de drabbas av efter att ha druckit smutsigt vatten. 

 

Denna ständigt pågående katastrof är omöjlig att blunda för. Vi kan och vi vill förändra detta! Och vi gör det genom WaterAid.


Pengarna från Operakällaren Foundation har tidigare gått till projekt i Etiopien. 2023 går insamlingen till Tanzania. Där har WaterAid byggt en damm och nu väntar arbetet med att dra vatten från dammen till nya områden. Det gör att både sjukvården och allmänheten kan få rent vatten, tillgång till toaletter och bättre hygien. Arbetet i Tanzania möjliggör ett bättre liv för tusentals människor.​

Rent vatten förändrar allt, hoppas du vill vara med oss!

bottom of page