top of page

INFORMATION

Vi ger rent vatten i Etiopien 

Operakällaren Foundation har under 11 år stöttat UNICEFs arbete och bidragit med miljontals kronor som använts för att ge barn i östra Afrika tillgång till vatten och sanitet. Vi är tacksamma över de pengar som kommit in och som verkligen har gjort stor nytta. Elva år är en mycket lång tid och Operakällaren Foundation har gjort ett fantastiskt arbete för UNICEF genom åren. Sedan 2018 har Operakällaren Foundation valt att gå vidare för att få en möjlighet att stödja andra typer av projekt via organisationen WaterAid. Vi är mycket glada och stolta över att kunna stötta WaterAids livsviktiga arbete i Etiopen för att fler människor i landet ska få rent vatten! 

Etiopien är ett av de länder i världen där flest människor saknar rent vatten. Av landets 99 miljoner invånare saknar nästan hälften, över 40 miljoner människor, tillgång till rent vatten. 

 

Konsekvenserna av vattenbristen är helt fruktansvärda, och värst drabbas barnen. Varje år dör ungefär 8 500 barn i Etiopien i diarrésjukdomar som de drabbas av efter att ha druckit smutsigt vatten. Det motsvarar alla barn i 550 svenska dagisklasser. Varje år.

 

Denna ständigt pågående katastrof är omöjlig att blunda för. Vi kan och vi vill förändra detta! Och vi gör det genom WaterAid. 

 

WaterAid har arbetat i Etiopien sedan 1991, och är den enda internationella organisationen i landet som fokuserar uteslutande på vatten, sanitet och hygien. 

Pengarna från Operakällaren Foundation 2019 gick främst till ett nytt projekt i Amhararegionen, som WaterAid har startat. WaterAid borrar brunnar och installerar vattensystem i samhällen, på skolor och inom sjukvården, och genom det förändrar och räddar tusentals liv.

Läs WaterAids halvårsrapport från projektet >

Rent vatten förändrar allt, hoppas du vill vara med oss!

 

Under banketten 2019 bjöd vi som vanligt på världsklassunderhållning. Kvällens artister var sångarna Seinabo Sey och Danny Saucedo.

Tidigare år har Operakällaren Foundation gästats av artister som Angélique Kidjo, Timbuktu, Miriam Bryant, Sabina Ddumba, Orup, Sarah Dawn Finer, Stephen Simmonds, Jennifer Brown, Carola, Tommy Körberg, Erik Segerstedt och Loreen.

bottom of page