INFORMATION

Vi ger rent vatten i Etiopien 

Operakällaren har under 11 år stöttat UNICEFs arbete och bidragit med miljontals kronor som använts för att ge barn i östra Afrika tillgång till vatten och sanitet. Vi är tacksamma över de pengar som kommit in och som verkligen har gjort stor nytta. Elva år är en mycket lång tid och Operakällaren har gjort ett fantastiskt arbete för UNICEF genom åren. Nu har Operakällaren valt att gå vidare för att få en möjlighet att stödja andra typer av projekt via organisationen WaterAid.Vi är mycket glada och stolta över att i år kunna stötta WaterAids livsviktiga arbete i Etiopen för att fler människor i landet ska få rent vatten! 

Etiopien är ett av de länder i världen där flest människor saknar rent vatten. Av landets 99 miljoner invånare saknar nästan hälften, över 40 miljoner människor, tillgång till rent vatten. 

 

Konsekvenserna av vattenbristen är helt fruktansvärda, och värst drabbas barnen. Varje år dör ungefär 8 500 barn i Etiopien i diarrésjukdomar som de drabbas av efter att ha druckit smutsigt vatten. Det motsvarar alla barn i 550 svenska dagisklasser. Varje år.

 

Denna ständigt pågående katastrof är omöjlig att blunda för. Vi kan och vi vill förändra detta! Och vi gör det genom WaterAid. 

 

WaterAid har arbetat i Etiopien sedan 1991, och är den enda internationella organisationen i landet som fokuserar uteslutande på vatten, sanitet och hygien. 

Pengarna från årets Operakällaren Foundation kommer främst att gå till ett nytt projekt i Amhararegionen, som WaterAid precis ska starta. WaterAid kommer att borra brunnar och installera vattensystem i samhällen, på skolor och inom sjukvården, och genom det förändra och rädda tusentals liv. 

Rent vatten förändrar allt, hoppas du vill vara med oss!

 

Under årets bankett bjuder vi som vanligt på världsklassunderhållning. Kvällens artist är sångaren och skådespelaren Robert Davi som förutom roller i storfilmer som Die Hard också är världsberömd för sina tolkningar av Frank Sinatra.

Tidigare år har Operakällaren Foundation gästats av artister som Angélique Kidjo, Timbuktu, Miriam Bryant, Sabina Ddumba, Orup, Sarah Dawn Finer, Stephen Simmonds, Jennifer Brown, Carola, Tommy Körberg, Erik Segerstedt, Loreen, Danny Saucedo och Seinabo Sey.

Vatten räddar liv. Operakällaren Foundation har hittills samlat in över 42 miljoner kronor för att öka tillgången på rent vatten i Östafrika.
Skänk pengar! Swisha valfritt belopp till WaterAid: 900 16 29 - märk gåvan "OKF"
  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Ikon

© 2020 Operakällaren Foundaton & WaterAid

För att uppdatera dig med relevant information och om hur dina pengar används registrerar WaterAid dina uppgifter i sin databas om du skänker en gåva. WaterAid behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) med den rättsliga grunden berättigat intresse. Du har alltid rätt att kontakta WaterAid för att ändra eller ta bort information. Läs mer om hanteringen av personuppgifter i WaterAids integritetspolicy, som du hittar på deras hemsida wateraid.se/integritet.