top of page

Tack till alla som bidrog under Operakällaren Foundation 2021 – vi samlade in 2,8 miljoner kronor


2,8 miljoner. Så mycket lyckades årets insamling under Operakällaren Foundation inbringa. Pengarna från årets evenemang kommer se till att 4 000 människor i samhället Wega Tebeta i Etiopien får rent vatten.


Den 25 oktober anordnade vi Operakällaren Foundation 2021 till förmån för WaterAid. Dagen inleddes traditionsenligt med ett frukostseminarium på Operakällaren. Frukostseminariet leddes av Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt som gästades av Johan Rockström, Zeinab Badawi, Jan Eliasson och Ola Rosling. Temat för frukostseminariet var hur klimatförändringarna drabbar världen genom vattenförändringar. 
 

  • Johan Rockström är en av de ledande klimatforskarna i världen, och han gav oss en uppdatering på de senaste inom klimatforskningen.

  • Zeinab Badawi är en av världens mest berömda TV-journalister, och under seminariet pratade hon om hur media bättre kan rapportera om klimatkrisen. 

  • Ola Rosling är grundare av Gapminder, och han förklarade på ett ytterst inspirerande sätt hur vi alla har fel om hur världen ser ut. 

  • Jan Eliasson är tidigare vice generalsekreterare för FN, och Jan gav oss en framtidsspaning på vilken roll vatten kommer spela i framtida konflikter. 


Se frukostseminariet i efterhand här


Banketten på Operakällaren 

Under kvällens bankett auktionerades verk ut av konstnärerna Nathalia Edenmont och Hanna Ekegren samt fotograferna Brian Duffy, Ivan da Silva och Karonlina Henke. Andra auktioner bestod av gåvor från bland annat Breitling, Pahlén och Turkish Airlines. Noora Noor och Albin Lee Meldau uppträdde med fantastisk musik. 
 

Under banketten samlades 2,8 miljoner kronor in till förmån för WaterAids arbete i Etiopien. Pengarna kommer gå till ett projekt i Weha Tebeta i Etiopien. Genom projektet kommer 4 000 människor i Wega Tebeta få rent dricksvatten. 
 

Vi vill rikta ett stort tack till alla gäster som gjorde Operakällaren Foundation 2021 till en sådan succé. Ett särskilt tack vill vi rikta till alla er som skänkte objekt, gav gåvor eller på andra sätt bidrog till att vi kan nå utsatta människor i Etiopien med rent vatten. Tack! 

Bankett_2021.jpg
bottom of page