top of page
Sök
  • Operkällaren Foundation

TACK TILL ER ALLA SOM DELTOG PÅ OPERAKÄLLAREN 2020

Den 19 oktober anordnades årets upplaga av Operakällaren Foundation till förmån för WaterAid. Trots den rådande situationen lyckades vi samla in miljoner kronor till WaterAids livsviktiga arbete för rent vatten i Etiopien. Stort tack till alla som bidragit, tillsammans gör vi skillnad.


För 14:e året i rad anordnades Operakällaren Foundation. Dagen inleddes som vanligt med ett frukostseminarium med mycket intressanta talare. Gäster på scenen var Anders Tegnell, Jan Eliasson, Kjell A. Nordström, Leah Richardson, Danny Saucedo och vår egen Abbe Ibrahim. Det hela modererades av Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt. Under kvällen genomförde vi sedan den årliga banketten, som i år var mer speciell och intim än vanligt, trots säkerhetsavstånd. Stort tack till Chris Kläfford och Albin Lee Meldau som uppträdde med fantastisk musik samt Wyclef Jean, Will Ferrell och Famke Janssen som deltog via länk. Under dagen och kvällen följdes alla rekommendationer från svenska Folkhälsomyndigheten.


WaterAids vatten- och hälsoexpert Leah Richardson och statsepidemiolog Anders Tegnell under frukostseminariet.För första gången sedan vår start var det inte självklart att dagen skulle kunna genomföras. Lyckligtvis insåg vi att det arbete vi gör med Operakällaren Foundation aldrig varit viktigare. Coronapandemin har drabbat oss alla hårt i världen, redan utsatta områden har blivit än mer drabbade.

Konferencierer och auktionsförrättare Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist med ett av kvällens donerade objekt.Abbe Ibrahim och Melina Waldenmaier innan banketten.Årets insamling gjordes till förmån för WaterAids livsviktiga arbete med att förse sjukhus och vårdcentraler i Etiopien med rent vatten, möjlighet till bättre hygien och toaletter. Idag saknar hemskt nog omkring 7 av 10 sjukhus i Etiopien rent vatten. Detta får fruktansvärda konsekvenser, inte minst under rådande pandemisituation. Varje dag dör kvinnor av infektioner de fått efter att ha fött barn i en ohygienisk miljö. Varje timme dör barn i diarrésjukdomar orsakade av smutsigt vatten, listan kan göras lång.WaterAids generalsekreterare Anna Nilsdotter tackar för kvällens engagemang.Att göra allt vi kan för att ändra den situationen är anledningen till att Operakällaren Foundation finns. Ett stort steg på vägen togs på Operakällaren Foundation 2020. Under kvällen meddelades att över 3 miljoner kronor skänks till WaterAids livsviktiga arbete. Av dem samlades omkring 2,2 miljoner kronor in under banketten. I slutet av kvällen meddelade Svenska Postkodlotteriet att de ger WaterAid ett extra stöd på 1,1 miljoner kronor. WaterAid är förmånstagare till Svenska Postkodlotteriet.


Stort tack till alla talare, gäster och generösa supportrar. Utan er är vi ingenting.


Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist och Operakällaren Foundations grundare Abbe Ibrahim avrundar kvällen.

bottom of page