top of page
Sök
  • Operkällaren Foundation

ANDERS TEGNELL, JAN ELIASSON MED FLERA – HÄR ÄR ÅRETS GÄSTER PÅ FRUKOSTSEMINARIET

Uppdaterat: 21 jan. 2021

Det är med glädje och stor stolthet vi kan presentera årets gäster på Operakällaren Foundations frukostseminarium den 19 oktober.


Vi vågar utlova att årets gäster är intressantare och mer aktuella än någonsin.


Frukostseminariet pågår mellan 8:30-10:15 den 19 oktober, och årets event kommer livesändas. Anmälan till årets frukostseminarium öppnar snart!

Gäster i år är:


Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt Frukostseminariet leds av Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt. Steffo är journalist, programledare och TV-personlighet. Han har lett många samtal och har under flera års tid varit konferencier och moderator för Operakällaren Foundation. Jenny är programledare och krönikör och hon har under många år tillsammans med bland andra Steffo lett TV4 Nyhetsmorgon. Med Steffo och Jenny vid spakarna är årets frukostseminarium i väldigt goda händer.


Jan Eliasson

Jan Eliasson var med och grundande WaterAid Sverige 2009, och idag är han global ambassadör för organisationen. Jan har varit vice generalsekreterare för FN, svensk utrikesminister och ordförande för FN:s generalförsamling. Under frukostseminariet kommer Jan prata om hur utvecklingen i världen påverkas av coronapandemin, konsekvenserna för de redan mest utsatta människorna när katastrofer drabbar ett land, och varför vatten och hygien är så viktigt för människor, samhällen och hela världen.


Anders Tegnell

Anders Tegnell är statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, och han har blivit ansiktet utåt för Sveriges hantering av coronapandemin. Anders är expert på infektionssjukdomar och smittskydd, och har tidigare arbetat i Laos och Zaire (nu Kongo-Kinshasa). Anders kommer prata om hur samhällen påverkas av pandemier och varför rent vatten och hygien, framförallt på sjukhus och vårdcentraler i världens fattigaste länder, är så avgörande för hälsa och minskad smittspridning.


Leah Richardson

Leah Richardson är WaterAids expert på frågor som rör hälsa och sjukvård kopplat till vatten, sanitet och hygien. Leah kommer prata om situationen på sjukvårdsanläggningar i världens fattigaste länder, hur brist på rent vatten och hygien påverkar människor och hur WaterAid arbetar för en värld där alla människor och alla sjukvårdsanläggningar har rent vatten, toaletter och hygienmöjligheter.


Kjell A. Nordström

Kjell A. Nordström är ekonom, författare och föreläsare. Kjell är världsledande inom forskning som rör multinationella företag och globalisering. Han har verkat som rådgivare åt flera multinationella företag och regeringar, och hans böcker på ämnet har sålts i miljoner exemplar. Kjell kommer prata om hur coronapandemin har förändrat världen för alltid, hur den har påverkat företagande och utveckling, och vad som krävs för att företag ska kunna ta ett större ansvar för hållbar utveckling.


Abbe Ibrahim

Abbe Ibrahim är grundare till Operakällaren Foundation och VD på Operakällaren. Abbe är själv född i Östafrika, och han startade Operakällaren Foundation efter att under sin bröllopsresa till Kenya med egna ögon ha sett vilka fruktansvärda konsekvenser brist på rent vatten får. Abbe kommer berätta historien om Operakällaren Foundation, och om vilken skillnad de gör för människor i Etiopien.


Anmäl dig här för att delta digitalt >
348 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page